De omgeving

Op de camping zelf
Omdat wij grenzen aan het natuurgebied zie je op de camping een grote diversiteit aan vogels, omdat we fruit- en notenbomen op het terrein hebben staan trek je veel dieren aan zoals eekhoorntjes, bonte specht, boomklevers enz. momenteel zijn wij bezig het nog aantrekkelijker te maken, ook voor insecten en andere dieren die in de natuur voor komen, dit jaar hebben we hotel “de Kriebel” geopend een insecten hotel, de bedoeling is dat we nog meer van dit soort onderkomens gaan maken, ook nestkastjes gaan we nog meer ophangen zodat je op alle plaatsen op de camping kunt genieten tijdens het broedseizoen.Ons nieuwe project is het aanleggen van een grote vijver, hij is inmiddels grotendeels klaar en we laten verder de natuur zijn gang gaan.

Het Dubbroek is een natuurgebied dat in het bezit is van de Stichting het Limburgs Landschap. Het ligt voor een groot deel in een vroegere zij-arm van de rivier de Maas. Het Dubbroek is voor een groot deel bedekt met elzenbroekbos en populierenbos en op de hogere delen met eiken-, berken- en naaldbos.
Een rijke flora en fauna zijn kenmerkend voor het gebied. Vanuit de camping loop je zo dit prachtige unieke stukje natuur in.

Wandelaars zullen in ons gebied niets tekort komen. Via de wandelroute app kun je digitaal je eigen wandelroutes maken, of je maakt gebruik van het “knopenlopen” systeem, op de camping hangt een overzichtskaart hier van.

Op de website van Baarlo Maasbree is meer informatie te vinden betreffende natuurgebiedjes op korte afstand van de camping onder de button Natuurgebieden.

5 km vanaf onze camping stroomt de Maas, er zijn prachtige wandelroutes door de uiterwaarden.

Ietsje verder van huis bevind zich de grote Peel en de Meinweg 2 nationale parken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

Meer naar het oosten net over de grens bij het plaatsje Reuver bevind zich het “Brachterwald”, uitermate geschikt voor wandelaars en fietsers.

Onze camping is zeer geschikt als uitvalsbasis voor fietsers, via het knooppunten systeem kun je je eigen routes samenstellen. Bij ons geen heuvels dus uitermate geschikt voor de toeristische fietser.
Wij liggen tevens aan de lange afstandsroute LF13

Op de website van Liefde voor Limburg is heel veel informatie terug te vinden over wat er allemaal in onze omgeving te doen is van shoppen tot uiteten, musea en leuke dorpjes. Hier ter plaatse kunnen wij U eventueel adviseren.

De camping ligt in het buitengebied van het dorpje Maasbree onderdeel van de gemeente Peel en Maas. In Maasbree kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen, 2 supermarkten, warme bakker, apotheek etc.

Lees hier onze voorwaarden en lees hier het reglement en kampeerregels!